Dereham Leisure Centre

Overview

The Dereham Leisure Centre project consisted of a new build, flagship leisure centre with extensive wet and dry facilities located in a prominent city centre location within Thetford town centre. The difficult site topographics called for an innovative design that maximises use of space whilst providing a fully integrated operation solution.

The project had strict cost compliance, with funding fixed at an early stage which resulted in regular design review to monitor budget versus specification, use of value engineering techniques and strict change control during construction.The outcome received positive feedback from members of the public and the project was completed to programme. The visually impressive, innovative structure was completed within budget and various schemes were implemented, including sympathetic landscaping, to enhance indigenous wildlife.